Kategorier
Okategoriserade

Sitter manligheten i håret?

Att tappa hår kan ta hårt på både självbild och självförtroende. Istället för att ta ut din frustration på andra kan du istället överväga en hårtransplantation. Då behåller du hår och humör.

Det finns en bild av att män ska vara hårda, känslokalla och självsäkra. Det är en machobild som konstruerats och gestaltas i tusentals år. Frågan som du bör ställa dig är dock vad som händer med dessa socialt konstruerade drag när männen i fråga börjar tappa hår. För det vet vi är mer eller mindre oundvikligt. Det är lätt att tänka sig att frustrationen och stressen över att bli gammal tar fart i takt med att du hittar mer och mer hår i duschen. Hårfästet drar sig längre och längre upp. Du blir mer och mer irriterad över småsaker och du blir mindre självsäker – samtidigt som du inte kan ge sken av att du tappar dina manliga karaktärsdrag.

Tappa varken humör eller hår

Vad du skulle kunna göra istället för att låta håret falla i samma takt som självförtroendet är att boka tid på en klinik för hårtransplantattion. Det skulle faktiskt kunna vara lösningen på dina problem, och inte minst för din omgivning som måste stå ut med ditt häftiga humör som ett resultat av hårtappet. Att gå runt och vara arg och ständigt ha taggarna utåt på grund av din frustration är inte manligt. Däremot är det manligt att erkänna att du mår dåligt över att ha tappat hår – och att du vill göra någonting åt det.