Om oss

Välkommen till en sida som ska handla om hälsa och skönhet. Hur når man sitt fulla jag? Kan man nå en yttre skönhet som man trivs med och samtidigt också må bra på insidan av kroppen?

Alla har någonting som skaver, någon del av kroppen som man känner att man skulle vilja förändra. För vissa utvecklas komplex kring detta och som skapar skam. Ta bara en sak som tänderna. Har man skeva tänder, tänder som är spruckna eller exempelvis problem med bettet så kan detta innebära att man drar sig för att le och skratta. Konsekvensen av detta är att man uppfattas som butter och introvert – något som kan stänga sociala likväl som yrkesmässiga dörrar.

Att vara missnöjd med någon kroppsdel innebär inte att man behöver nå den nivå av acceptans som de flesta strävar efter. Nej, idag finns det bättre, tryggare och säkrare behandlingar inom skönhetsindustrin att ta del av. Ser man till tänderna så har idag de flesta tandläkare i Sverige ett högre fokus på att erbjuda estetisk tandvård än vad man hade bara för några år sedan.

Åldrande är ett annat problem som idag kan mildras genom säkra behandlingar såsom filler och botox. Vi ska – till skillnad mot många andra sidor – även skriva om skönhetsindustrin, om ingrepp, behandlingar och metoder som kan hjälpa dig som läsare att nå din fulla potential. Detta utan att skönmåla: vi kommer även att gå på djupet med nackdelar och med vilka risker som kan finnas.

Här kommer vi även att fokusera på insidan. Hur vi ser ut säger egentligen ingenting om hur vi mår inombords. Tyvärr ser man att ångest och kliniska depressioner samt utbrändhet blivit allt vanligare. Hur tar vi bort stressen ur vardagen? Vi vill ge tips om detta och bidra till en bättre folkhälsa.

Målet är att du som läsare ska kunna få nya tankar, nya idéer och ett stadigt flöde av inspiration varje gång du läser en text här på sidan. Välkommen!