Kategorier
Tandhälsa

Att göra tandimplantat i Malmö

För den som av någon anledning förlorat sina tänder är behandlingen en välkommen hjälp. Lyckan att med tandimplantat känna igen sitt leende i spegeln, och att våga le igen betyder så mycket.

Stefan hade älskat att cykla så länge han kunde minnas. Senaste favoriten var flowtrail. Vilket innebär att man cyklar nedför ett berg i maskingrävda cykelbanor. En spännande sport där det gäller att ständigt hålla fokus. Under senaste träningspasset hände det som inte får hända. Stefan kraschade. Trots säkerhetsutrustningen så slog han ut flera av sina tänder.

Han transporterades till sjukhus för kontroll, och som tur var hade han inte några allvarligare skador på kroppen. Sedan var det tandläkarens tur att se vad som kunde göras. Han kom fram till det att sätta in tandimplantat i Malmö var bästa lösningen. Det skulle ge Stefan tänderna tillbaka. Dessutom väldigt lika hans egna som han mist.

Hur sätter man in ett implantat

Efter att ha säkerställt att implantatet kommer att fungera bedövar man och sätter in titanskruvar i käkbenet. Varför man väljer just det materialet är för att kroppen lätt tar emot det. Sedan skruvas tandimplantaten fast på dessa. Läkningen kan ta två till tre månader. När de läkt skickas sedan implantaten för att skapa en brygga eller liknande med tänder som ser ut som de gamla i både form och färg.

Implantaten sätts på plats och patienten ska sedan använda dem precis likadant som vanliga tänder. Det innebär att det precis som innan är viktigt med den dagliga hygienen då implantaten är väldigt känsliga.