Kategorier
Okategoriserade

Hitta rätt personal genom att tänka annorlunda

Har ni brist på vårdpersonal? Om ni söker efter personal så kan det hjälpa ifall ni tänker lite utanför boxen. Kanske kan det fungera lika bra genom att hyra in personal som att anställa?

Efterfrågan på en viss sorts personal är lite som vågor mot stranden. Ett år kan det finnas många som går arbetslösa. Och några år senare är det plötsligt brist. Det är sällan som utbud och efterfrågan matchar perfekt. Men det brukar alltid finnas de som har en utbildning och erfarenhet, men som inte vill ha en fast tjänst. Det kan bero på att de vill spendera mer tid med sin familj eller sitt intresse. Eller så kan det passa bättre med vissa timmar under tiden som de studerar till något annat. Som arbetsgivare kanske du helst vill ha enbart fast anställda. Men det finns alltid en fördel med folk som kan hoppa in lite här och var.

Kvalificerad personal till uthyrning

Bemanning, eller uthyrning av personal, finns inom en mängd olika områden. Vården är ett av dessa, som har börjat öka under de senare åren. Om du är i behov av vårdpersonal, och inte har hittat någon som passar, så kan du kontakta ett bemanningsföretag som hyr ut sjuksköterskor och annan vårdpersonal. Det som bemanningsföretaget gör är att utföra en rekrytering sjuksköterska, eller så kanske det redan finns någon i registret som passar. Det blir en vinst för alla tre parter där du kan välja hur länge du behöver bemanningen.