Pilates

Vad är Pilates?

 

Vad är Pilates?

”Change happens through movement and movement heals.”
Joseph Pilates

Pilatesträningen snabbar upp vår hjärna, stärker musklerna och genererar bl.a endorfiner – lyckohormoner. Alla har vi olika smak. På senare tid har denna träningsform blivit populär. Du kan inte ana hur många fördelar med pilates som finns.

Denna fysiska och mentala träningsform uppstod under tidigt 1900-tal av Joseph Hubertus Pilates. Han kallade först träningsformen ”kontrollogi”, eftersom man var tvungen att använda sinnet för att kontrollera kroppen. Poängen är att försöka komma till en plats av harmoni och balans mellan din fysiska kropp och ditt sinne.

Pilates innebär att du stärker din kärnmuskulatur inifrån och ut, ökar din rörlighet och andas på ett sätt som gör att du kan använda kroppen smartare. Du återfår en god hållning och därför mår du bättre. Du blir helt enkelt längre, rörligare, starkare, får kunskap om hur du undviker skador och mår därmed bättre.

Hos oss kan du träna enskilt eller med en vän alternativt i små grupper med max 5 personer under handledning av en erfaren Stott Pilatesinstruktör. Lektionen kommer att anpassas till din förmåga och vi hjälper dig att nå dina personliga mål.

Privatlektioner är det bästa sättet att lära sig både grunderna i StottPilates – öka bålstyrka, rörlighet och smidighet samt förbättra din fysiska och psykiska kapacitet på sikt.

Hälsa är inte bara ett normalt tillstånd, utan det är också vår plikt att bibehålla vår hälsa och i en del fall också förbättra hälsan.

Vi arbetar framförallt med STOTT PILATES® innehåller moderna träningsprinciper, inklusive samtida tänkande om spinal rehabilitering samt förbättring av din prestationsförmåga.


SP_Matwork-02_72dpi-RGB

”When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy”
– Rumi

www.merrithew.com

[/su_column]