Pilates

Vad är Pilates?

Pilates är en träningsmetod som kombinerar styrka, förbättrar rörlighet och inkluderar stretch. Pilatesträningen har bl.a hämtat sin inspiration från yogan. Träningen handlar mycket om tankekraft och kan inkludera tillsynes mjuka övningar med liten kraft men också, till skillnad från vad många tror vara väldigt fysiskt krävande om det görs på rätt sätt. Pilates-rörelserna ska utföras långsamt. Vid varje övning tränas flera muskelgrupper samtidigt.

Träningen består av en serie övningar som utförs på matta, bollar, theraband, foamroller, pilatesringar eller med hjälp av sk apparatus. Varje övning tränar flera muskelgrupper samtidigt. Syftet är att bygga upp ett starkt och flexibelt muskelparti kring kroppens mitt som kan förbättra din hållning och du mår bättre.

”Change happens through movement and movement heals.”
Joseph Pilates

Pilatesträningen snabbar upp vår hjärna, stärker musklerna och genererar bl.a endorfiner – lyckohormoner. Alla har vi olika smak. På senare tid har denna träningsform blivit populär och har många fördelar såsom att både förebygga-och återställa kroppen efter skador.

Denna fysiska och mentala träningsform uppstod under tidigt 1900-tal av Joseph Hubertus Pilates. Han kallade först träningsformen ”kontrollogi”, eftersom man var tvungen att använda sinnet för att kontrollera kroppen. Poängen är att försöka komma till en plats av harmoni och balans mellan din fysiska kropp och ditt sinne.

Hos oss kan du träna enskilt eller med en vän alternativt i små grupper med max 5 personer under handledning av en erfaren Stott Pilatesinstruktör. Lektionen kommer att anpassas till din förmåga och vi hjälper dig att nå dina personliga mål.

Privatlektioner är det bästa sättet att lära sig både grunderna: – öka bålstyrka, rörlighet och smidighet samt förbättra din fysiska och psykiska kapacitet på sikt.

Hälsa är inte bara ett normalt tillstånd. Det är också vår plikt att bibehålla vår hälsa och i en del fall också förbättra hälsan.

Vi arbetar framförallt med STOTT PILATES® som innehåller moderna träningsprinciper, inklusive samtida tänkande om spinal rehabilitering samt förbättring av din prestationsförmåga.


SP_Matwork-02_72dpi-RGB

”When you do things from your soul, you feel a river moving in you, a joy”
– Rumi

www.merrithew.com