Om Medicinsk Laser

cropped-Picture17.jpg

”Smärtan är en plats, där ljuset kan få komma in och hjälpa dig”.

Hur? …. genom medicinsk laserbehandling.

Just nu har vi rabatt på en 30 min fysioterapibehandling som inkluderar medicinsk laser. Rabatten räcker t.o.m. den 10 april

Vad är så unikt med medicinsk laser?
Laser kan ge en bra effekt på smärta och läkning pga det koherenta laserljuset. Ljuset ger upphov till fotokemiska reaktioner i celler och omkringliggande vävnad. Över 40 års forskning visar att laserljus kan användas för att minska smärta och inflammationer samt främja läkning.

Vad händer?
Vid belysning  sker en ljusupptagning i kroppens celler som visat sig påverka cellernas funktion positivt. Förenklat kan man säga att belysningen påverkar celler att vävnader att läka.

Vilka effekter ger energiupptaget i Cellen?
Stimulerar cellfunktioner (immunförsvar)
Minskar smärta
Reducerar inflammation
Reducerar svullnader och ödem
Främjar läkning och ökar cirkulation

Vilka skador hjälper lasern på?
Axelsmärta
Artros
Reumatiska besvär
Ryggsmärta/ diskbråck
Nackvärk
Senbesvär
Stukningar
Akut skada/ idrottskador och efter operation

Hur lång tid tar behandlingen?
En behandling tar normalt 5-15 min beroende på vad som ska behandlas. Vid långvariga besvär rekommenderas 4-6 behandlingar under 2 veckor i följd och därefter följt av utvärdering. Ibland räcker det med några behandlingar. Akuta skador kan med fördel behandlas direkt och om möjligt varje dag. Laserterapi är en biverkningsfri behandlingsmetod.

Forskning

Fler och fler upptäcker att laserterapi är effektivt också inom elitidrotten. Laserterapin på stark frammarsch och resultaten är goda. Evidensen har dock länge varit omdiskuterad och under de senaste åren har forskningen inom laserterapi ökat kraftigt. Det finns numera flera studier med hög kvalitet för bl. a. smärtlindring och snabbare rehabiliteringsgång vid muskeloskeletala besvär. Idag finns över 5000 studier gjorda med Medicinsk Laser. Dessa studier finns publicerade på pubmed.com. Många av dessa är dubbelblinda kliniska studier där Medicinsk laser har dokumenterad god effekt på smärta och inflammationer samt på själva läkningsprocessen.

Ordinarie priser
360.-/15 min, 30 min/ 550:-

This entry was posted on 2 april, 2018. Bookmark the permalink.